Tratamentul acneei cu SylfirmX

 

Acneea este afectiune inflamatorie cronica a pielii, des intalnita in randul adolescentilor, dar care poate afecta si persoanele mai in varsta. Leziunile de acnee sunt reprezentate de puncte albe (comedoane inchise), puncte negre (comedoane deschise), papule si papulopustule (cosuri), iar in formele mai severe, noduli si chisturi. Acestea sunt dispuse pe zonele bogate in glande sebacee: fata, umerii, spatele, zona decolteului sau bratele. Alaturi de leziunile de acnee activa se pot observa uneori leziuni sechelare, reprezentate de hiperpigmentari, semne rosii si cicatrici.

In aparitia acneei sunt implicate patru mecanisme:

  1. Ingrosarea stratului de celule moarte (stratul cornos) si aparitia dopurilor foliculare de cheratina
  2. Secretia de sebum in exces
  3. Proliferarea anumitor tulpini de cutibacterium acnes (microorganisme care traiesc in profunzimea folicululilor pilosi)
  4. Inflamatia foliculara

De cele mai multe ori acneea determina discomfort fizic si emotional. Din acest motiv, si pentru a preveni aparitia cicatricilor, este recomandata inceperea cat mai precoce a tratamentului.

Alaturi de tratamentele medicamentoase locale si orale, care se desfasoara pe perioade de luni de zile si pot fragiliza si irita pielea, sunt tot mai utilizate, cu rezultate bune si foarte bune, metodele terapeutice fizice (IPL, laser, microneedling, radiofrecventa cu microneedling).

Solutia propusa de specialistii Noua  Clinic in tratamentul acneei o reprezinta procedurile cu dispozitivul Sylfirm X. Acesta foloseste o tehnologie inovatoare ce combina efectul radiofrecventei bipolare cu microacele, iar eficienta sa este  dovedita clinic in tratamentul acneei moderate si severe, dar si a cicatricilor postacneice. Aceast sistem complex reduce activitatea glandelor sebacee si induce remodelarea arhitecturii dermice prin stimulare termica.

Energia radiofrecventei este absorbita de apa din tesut, de colagen, melanina si vasele sangvine din derm. Consecutiv, se produce o incalzire a acestor structuri, stimulandu-se secretia de factori de crestere si repararea tesutului tratat, dar si inhibitia activitatii glandelor sebacee.

Ce zone poate trata Sylfirm X

Tratamentul acneei cu Sylfirm X este dedicat tuturor tipurilor de piele, este minim-invaziv, rapid si confortabil pentru pacient. Protocoalele device-ului vizeaza tratamentul diverselor zone ale fetei sau ale corpului, unde este localizata acneea.

Numar de sedinte necesare

Numarul mediu de sedinte variaza in functie de tipul de leziuni si zona tratata si este de 3-5 sedinte, la un interval de 2-4 saptamani, in functie de severitatea acneei.

Perioada de recuperare in urma tratamentului Sylfirm X pentru acnee

Datorita faptului ca microacele Sylfirm X sunt neizolate, acestea nu vor determina leziuni vizibile la suprafata pielii si pot trata in profunzime tesutul, in conditii de siguranta. Acest lucru este extrem de important deoarece permite reintoarcerea la viata sociala imediat, pacientii prezentand doar o usora roseata timp de 1-4 ore post procedura.

REZULTATE TRATAMENT

Rezultatele devin vizibile la 1-2 saptamani dupa fiecare tratament si sunt maxime la 3-4 saptamani de la finalizarea sedintelor, atunci observandu-se rezultatul final.

VEZI

PRETURI