Dermatoscopie

 

Examinare in vivo a leziunilor cutanate

Dermatoscopia este o metoda non-invaziva care permite examinarea in vivo a leziunilor cutanate pigmentate sau nepigmentate, oferind detalii ce tin de structura si culoare, imposibil de vizualizat cu ochiul liber.

Scopul este de a evalua si diferentia in special leziunile  pigmentare suspecte.

In ultimii ani, dermatoscopia a inceput sa fie utilizata si in diagnosticul altor afectiuni dermatologice: inflamatorii, infectioase, afectiuni ale firelor de par si ale unghiilor.

Cum se efectueaza testarea

Instrumentul utilizat este dermatoscopul, format din lentile care maresc imaginea si dintr-o sursa de lumina nepolarizata si/sau polarizata.  

Beneficii

Principalele beneficii al dermatoscopiei sunt reprezentate de posibilitatea efectuarii unui diagnostic precoce al cancerelor cutanate si, in acelasi timp, de a evita manevre chirurgicale excesive, prin diferentierea mai eficienta intre leziunile benigne si maligne.

De asemenea, formatiunile cutanate suspecte pot fi monitorizate la anumite intervale de timp.

Deoarece incidenta cancerelor de piele este in crestere, este indicata efectuarea unui control dermatoscopic anual precum si la primele semne de modificare ale formei, culorii sau dimensiunilor unei alunite.

VEZI

PRETURI