TEHNOLOGIE
NOBLEEN LASER
ALEXANDRITE & ND:YAG
Tratamentul leziunilor vasculare, indepartarea parului nedorit
Nobleen este o platforma care inglobeaza doua tipuri de laser: ND:YAG, cu lungimea de unda 1064nm si Alexandrit, cu lungimea de unda 755nm, adresandu-se unor indicatii multiple.
Laserul ND:YAG
Este una din cele mai bune optiuni in tratamentul leziunilor vasculare. Acesta se adreseaza specific vaselor dilatate cu un diametru < 3.5mm (telangiectazii, venectazii, vene reticulare), localizate la nivelul fetei si corpului.
Laserul penetreaza pielea și vasele superficiale și foloseste ca cromofor pigmentul rosu. Energia emisa de laser este absorbita de oxihemoglobina din sange si convertita in caldura, care distruge in mod controlat tesuturile tinta. Astfel, laserul produce coagulare la nivelul vaselor sanguine. Mai simplu, laserul Nd:YAG incalzeste vena si o distruge, iar tesutul inconjurator nu este afectat.
Durata tratamentului depinde de calibrul vaselor și profunzimea lor, dar si de tipul de piele.
Inainte de tratament:
Mentionati la vizita initiala daca faceti un tratament medicamentos.
Evitati expunerea la soare sau sedintele de solar cu minim 2 saptamani inainte de tratament. Daca expunerea la soare nu poate fi evitata, folositi o crema ecran solar cu un factor de protectie de minim 30, de preferinta cu ecran mineral.
CUM SE DESFASOARA SEDINTA:
Procedura durează in medie 15-30 de minute, in functie de cat de extinsa este zona acoperita de leziuni vasculare. Zona supusa procedurii va fi curatata si dezinfectata. Se seteaza intensitatea care va fi utilizata in timpul tratamentului. Senzatia resimtita in momentul pulsului laser seamana cu cea produsa de un elastic lovit de piele si dispare rapid. Medicul va utiliza aplicatorul pe toata zona afectata, iar, in timpul tratamentului, atat terapeutul cat și pacientul vor purta ochelari de protectie.
Pentru un rezultat optim, va fi nevoie de mai multe sedinte, spatiate la intervale de 4-6 saptamani.
Recomandari dupa tratament
Tratamentul cu laserul ND:YAG nu lezeaza pielea, prin urmare reactiile post-tratament sunt minime, astfel incat pacientul isi poate relua activitatile imediat dupa procedura.
Este recomandat sa evitati traumatizarea zonelor tratate, activitatea fizica intensa, baile fierbinti si sedintele spa timp de 48 ore. Nu va expuneti la soare sau solar timp de 2 saptamani.
Dupa tratament, pot aparea vanatai, inrosirea sau inchiderea la culoare si elevarea vaselor tratate. Aceste reactii sunt normale pe durata procesului de vindecare si vor disparea in urmatoarele 6-8 saptamani. In cazul vaselor de la nivelul fetei, procesul de vindecare este mai rapid, de circa 1-2 saptamani.
Cu ajutorul laserului ND:YAG se pot realiza si tratamente de epilare definitiva, rejuvenare faciala, ameliorarea celulitei, acneei active, a cicatricilor postacneice si onicomicozei.
Laserul Alexandrit
Tratamentul cu laser Alexandrit, pe langa indepartarea firelor de par nedorite, are beneficii si in tratarea unor afectiuni dermatologice, precum foliculita, pseudofoliculita și petele pigmentare. Epilarea definitiva cu laser se adreseaza atat femeilor, cat și barbatilor care isi doresc sa elimine parul de pe corp sau de pe fata.
Laserul Alexandrit din cadrul platformei Nobleen prezinta suplimentar un program inovator fractional, care nu necesita racire si este utilizat pentru corectarea si uniformizarea culorii pielii, precum si in tratamentul melasmei si a altor tulburari de pigmentare.
Epilare Laser
Laserul Alexandrit inglobeaza tehnologie de ultima generatie in domeniul epilarii definitive. Lumina cu lungime de unda de 755 mm este absorbita de melanina din radacina firului de par, care este distrus, fara a afecta tesuturile inconjuratoare. Dintre metodele disponibile in prezent, cele bazate pe laser Alexandrit s-au dovedit a fi cele mai fiabile, sigure și rapide. Ele sunt utilizate in scop estetic, pentru indepartarea pilozitatii excesive, dar si in scop medical, in tratarea foliculitei sau pseudofoliculitei, care apar in urma creșterii firelor de par sub piele, producand inflamatie locala.
Procedura este rapida, usoara si lipsita de durere sau disconfort. De la o sedinta la alta se observa subtierea firelor de par, pana la disparitia acestora. Laserul este potrivit pentru toate tipurile de pilozitate și fototipurile cutanate I-IV.
Foliculii pilosi trec prin faze ciclice de crestere, care alterneaza cu perioade de repaus. Nu toti foliculii se afla in aceeasi faza. Laserul va distruge doar foliculii aflati in faza de crestere. Prin urmare, sunt necesare mai multe sedinte pentru a distruge firele de par aflate in stadii de activitate diferite. Numarul de sedinte necesare completarii unui tratament depinde și de factori precum varsta, sexul, statusul hormonal si zona tratata, media incadrandu-se intre 6 și 12 sedinte. Procedurile se efectueaza la un interval de 4-8 saptamani, in functie de zona epilata. Pe unele zone ale corpului se va observa indepartarea permanenta a parului, in timp ce pe alte zone va fi nevoie de intretinere dupa o perioada de timp. Cresterea parului va fi redusa in continuare si vor fi necesare mai putine sesiuni.
Contraindicatii
Acest tratament nu este recomandat femeilor insarcinate sau celor care doresc sa ramana insarcinate si urmeaza tratamente hormonale. De asemenea, epilarea faciala cu laser nu este indicata persoanelor care urmeaza tratamente pentru acnee. Alte contraindicatii se adreseaza persoanelor care urmeaza tratamente de chimioterapie sau cu antibiotice. In ceea ce priveste epilarea definitiva inghinala, tratamentul nu se face pe perioada menstruatiei sau la scurt timp inainte și dupa, deoarece sensibilitatea zonei este crescuta.
Inceperea unui tratament de epilare definitiva cu laser este indicata dupa atingerea stabilitatii hormonale, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.
Combinatia de par deschis la culoare si piele inchisa nu va putea beneficia de epilare laser, care este ineficienta in acest caz, existand si riscul unor reactii adverse epidermice (vezicule, arsuri).
Recomandari inainte si dupa tratament
-
- Cu cel puțin o luna inainte va recomandam sa nu folositi metode de epilare care implica smulgerea firelor de par (ceara, epilator electric), ci doar lama de ras.
- Este interzisa folosirea altor mijloace de reducere a pilozitatii in timpul tratamentului.
- Lama poate fi folosita cu o zi inainte de tratament și niciodata cu cateva ore inainte de sedinta.
- Expunerea la soare si solarul sunt interzise cu o luna inainte si dupa tratament, precum si pe toata durata tratamentului, deoarece cresc riscul de hiperpigmentare.
- 48 de ore dupa tratament evitati piscinele, jacuzzi, sauna sau alte medii calduroase.
- Daca pielea prezinta o ușoara roseata dupa sedinta, folositi o crema hidratanta sau apa termala.
- Vara folositi creme cu factor de protectie solara SPF 50.
Tratamentul leziunilor pigmentare cu Laser Alexandrit
Leziunile pigmentare sunt pete de culoare inchisa de la nivelul pielii si reprezinta acumulari focale de melanina (pigmentul care da culoare pielii si este sintetizat de melanocite).
Ele apar sub influenta diferitilor factori, interni și externi. Din categoria leziunilor pigmentare fac parte pistruii, petele cafe au lait, lentiginele, melasma. Acestea nu trebuie confundate cu nevii pigmentari si melanomul, care reprezinta proliferari de melanocite.
De aceea, este esentiala diagnosticarea lor corecta de catre medicul dermatolog și recomandarea celui mai eficient tratament. Una din cele mai eficiente optiuni este tratamentul cu laserul Alexandrit. Avand la baza o tehnologie performanta, non-invaziva, acesta acționeaza la nivelul profund al pielii, tintind melanina din leziunile pigmentare.
Eficienta unui tratament laser consta tocmai in faptul ca faciliteaza absorbtia energiei strict de catre pigmentul melanic si induce, ulterior, prin caldura, procesul natural de indepartare a pigmentului.
Factori ce pot duce la aparitia petelor pigmentare:
- Dezechilibrele hormonale: De regula, apar in randul femeilor insarcinate sau a celor cu afecțiuni ovariene.
- Stresul zilnic poate cauza, de asemenea, modificari hormonale și astfel poate favoriza aparitia pigmentărilor cutanate.
- Expunerea la razele ultraviolete.
- Produsele cosmetice: Unele produse cosmetice pot distruge bariera de protectie naturala a pielii, care devine mai sensibila la soare si la factorii din mediu.
Cum se desfasoara procedura:
- Pregatirea zonei de tratament prin curatare si dezinfectare;
- Pregatirea echipamentului laser pentru procedura: stabilirea setarilor in functie de tipul de leziune si de particularitatile pacientului;
- Efectuarea tratamentului laser. Medicul și pacientul trebuie sa poarte ochelari speciali de protectie;
- Dupa finalizarea tratamentului se aplica pe zona de tratament o crema calmanta si un produs de fotoprotectie.
- Durata procedurii variaza în functie de suprafata zonei de tratat. Senzatia resimtita variaza de la o persoana la alta, fiind descrisa fie ca o ciupitura sau ca niste furnicaturi.
Evolutie si recomandari dupa tratament:
Dupa tratament, pielea va avea nevoie de un timp de refacere pana la obtinerea rezultatul final. Imediat dupa tratament (5-10 minute), zona tratata va deveni mai inchisa la culoare. La 1-3 zile de la tratament se formeaza cruste brun deschis, urmand ca ele sa cada si la 10 zile sa se obtina o ameliorarea evidenta a leziunilor pigmentare. Se recomanda aplicarea pe zona tratata a unor preparate reparatoare, pentru a ajuta la procesul de vindecare a tesutului, precum si a unei creme cu SPF ridicat, pentru protejarea zonei și prevenirea hiperpigmentarii postinflamatorii.
VEZI
PRETURI