Injectii intralezionale 

Trateaza pelada si cicatricile cheloide

Avantajele administrarii intralezionale fata de aplicarea locala a unei creme cu corticoid sunt multiple. Prin administrarea intralezionala se poate trata direct procesul inflamator localizat, caruia i se adreseaza manevra.

Spre deosebire de aplicarea unei creme cu o substanta similara, in acest caz nu este nevoie ca substanta sa traverseze un strat cornos ingrosat, care poate afecta distributia corticoidului in tesutul tinta. Riscul de atrofie epidermica este mult mai mic. Prin injectare, se livreaza o concentratie mai mare de produs la nivelul leziunii.

Indicatiile injectarii cu corticoizi sunt:

  • alopecia areata
  • cicatrici cheloidiene sau hipertrofice
  • lupus eritematos discoid
  • granulom inelar
  • lichen plan hipertrofic
  • necrobioza lipoidica

Contraindicatii

Contraindicatiile acestei terapii sunt reprezentate de infectii cutanate la locul injectarii (impetigo, herpes simplex etc) si alergii la substanta activa sau excipienti.

In cazul in care se utilizeaza doze mari de produs, contraindicatiile includ si tuberculoza activa, infectiile fungice sistemice, boala ulceroasa activa, diabetul zaharat necontrolat, insuficienta cardiaca, hipertensiunea severa si depresia/ psihoza.

Administrare

Modul de administrare implica injectarea produsului in leziune cu un ac fin, dupa dezinfectarea zonei. Corticoidul se poate injecta nediluat sau diluat cu ser fiziologic.

Injectiile se repeta lunar, cat timp leziunile sunt active.

VEZI

PRETURI