Tratamentul cicatricilor

Rapid, cu disconfort minim

Tratamentul cu radiofrecventa si microace este o procedura care livreaza energia RF catre staturile pielii prin intermediul unor ace foarte fine. Tehnologia Sylfirm X este utilizata atat pentru tonifierea si cresterea fermitatii cutanate, cat si pentru tratarea unor afectiuni ca melasma, porii mariti, acneea si cicatricile postacneice.
Cicatricile apar prin procesul de autovindecare a pielii, declansat in urma unei traume sau a unui proces inflamator. In timpul procesului de vindecare se formeaza tesut nou, pentru a acoperi rana initiala. Cand organismul produce prea putin colagen in procesul de vindecare, se va forma o cicatrice deprimata, atrofica. Cand cantitatea de colagen nou format este prea mare, vor rezulta cicatrici supradenivelate, hipertrofice.

Cicatrici deprimate (atrofice)

Aceste cicatrici apar ca urmare a incapacitatii pielii de a produce suficient tesut conjunctiv cicatriceal. Sunt mai frecvente la persoanele care sufera de acnee moderata-severa. Tipuri de cicatrici atrofice:

  • Icepick:  Sunt depresiuni cu diametrul mic (sub 2 mm), cu aspect “punctat”. Se observa frecvent la nivelul obrajilor.
  • Boxcar:  Au diametrul mai mare si margini regulate. Se aseamana cu cicatricile lasate de varicela. Se pot intalni la nivelul obrajilor si fruntii.
  • Rolling:  Sunt depresiuni mai largi, superficiale, cu marginile mai slab definite. Se observa mai frecvent la nivelul obrajilor si liniei mandibulare.

Cicatrici supradenivelate (hipertrofice)

Apar ca urmare a unei formari in exces de tesut conjunctiv. Sunt groase si supradenivelate.

Apar mai frecvent dupa traumatisme /arsuri/chirurgie.

Semnele post acneice (pete brune sau rosii) –eritem/ hiperpigmentari postinflamatorii

Sunt leziuni reziduale postacnee. La persoanele cu pielea deschisa la culoare, pigmentarile post inflamatorii sunt inlocuite cu eritem.

De ce sa alegem radiofrecventa cu microace pentru tratamentul cicatricilor?

Alegerea tratamentului potrivit pentru tratarea cicatricilor postacneice poate fi o provocare. Cu atat mai mult cu cat sunt disponibile tratamente multiple (laser resurfacing, peelinguri TCA, subcizie, injectarea substantelor de umplere).

Exista mai multe studii care atesta eficienta radiofrecventei cu microace in tratarea cicatricilor postacnee. In plus, acest tratament nu este grevat de riscul hiperpigmentarilor aparute la persoane cu ten inchis la culoare, cum se intampla in cazul laserului.

Tratamentul este rapid, tintit (adancimea de penetrare a acelor este stabilita electronic), cu discomfort minim. In cadrul acestei proceduri are rol stimularea eliberarii factorilor de crestere, activarea fibroblastelor si generarea fibrelor noi de colagen si elastina. De asemenea, microacele ajuta la descompunerea tesutului cicatricial.

Conform studiilor si patentului „Na Effect”, microelectrozii Sylfirm X nu vor determina leziuni vizibile la suprafata pielii. Acest lucru este benefic pentru viata sociala a pacientilor, nefiind nevoie de o perioada de recuperare post-tratament, in orice conditii de tratament, la diverse profunzimi, de la 0,3 la 4,0 mm, pacientii resimtind doar o usoara roseata timp de 1-4 ore post procedura.

Ce zone trateaza Sylfirm X

Tratamentul cicatricilor cu Sylfirm X este minim-invaziv. Protocoalele presetate ale device-ului vizeaza tratamentul diverselor zone ale fetei sau corpului unde exista cicatrici.

Numar de sedinte necesare

Numarul mediu de sedinte variaza in functie de indicatii si zona tratata si este de 5-6 sedinte, la un interval de 2-4 saptamani.

VEZI

PRETURI