PRP scalp

Stimularea cresterii parului

PRP sau plasma bogata in trombocite este un produs autolog cu o concentratie crescuta de trombocite si factori de crestere, intr-un volum mic de plasma.
Terapia PRP, cunoscuta sub denumirea de terapie vampir, consta in recoltarea de la pacient a unui volum de sange care se centrifugheaza. Plasma bogata in trombocite si factori de crestere, separata in urma centrifugarii, se injecteaza cu un ac fin in zonele tinta.
PRP este neutra din punct de vedere immunologic si nu prezinta risc de alergii.
Cand se administreaza prin injectii intradermice, poate aparea o reactie inflamatorie de scurta durata la locul injectarii.

Aceasta terapie a fost descrisa si utilizata initial in chirurgia cardiaca si hematologie. Datorita efectelor antiinflamatorii si imunomodulatoare, utilizarea ei s-a extins in alte specialitati: oftalmologie, chirurgie dentara, ortopedie si medicina sportiva.

In dermatologie si medicina estetica, indicatiile terapiei PRP includ alopecia androgenetica, cicatricile postacneice, rejuvenarea faciala si vindecarea ulcerelor cronice.

Exista studii care atesta rezultate favorabile ale tratamentului si in vitiligo, melasma, vergeturi, lichen scleroatrofic, dar sunt necesare date suplimentare si o standardizare a protocolului terapeutic.

Alopecia androgenetica

Este o afectiune frecventa, cu un important impact emotional, ce afecteaza atat barbatii, cat si femeile.

Desi sunt disponibile mai multe terapii ce vizeaza caderea parului (minoxidil, finasterida, transplant de par), o parte din persoanele afectate nu opteaza pentru acestea sau rezultatele nu sunt satisfacatoare.

Terapia PRP reprezinta o alternativa cu rezultate bune, mai ales daca se asociaza cu cele enumerate anterior. Actiunea sa consta in revigorarea foliculilor pilosi dormanti si stimularea cresterii parului.

Contraindicatii :

  • Trombocitopenia (numar scazut de trombocite in sange)
  • Hipofibrinogenemie (nivel scazut al fibrinogenului in sange)
  • Infectii/ inflamatii ale pielii pe zona de injectare
  • Boli hepatice cornice
  • Tratament cu anticoagulante orale

VEZI

PRETURI