PRP facial
Rejuvenarea fetei
PRP sau plasma bogata in trombocite este un produs autolog cu o concentratie crescuta de trombocite si factori de crestere, intr-un volum mic de plasma.
Terapia PRP, cunoscuta sub denumirea de terapie vampir, consta in recoltarea de la pacient a unui volum de sange care se centrifugheaza. Plasma bogata in trombocite si factori de crestere, separata in urma centrifugarii, se injecteaza cu un ac fin in zonele tinta.
PRP este neutra din punct de vedere immunologic si nu prezinta risc de alergii. Cand se administreaza prin injectii intradermice, poate aparea o reactie inflamatorie de scurta durata la locul injectarii.
Verifica lista ofertelor curente
o sedinta terapie PRP | 600 Lei |
Aceasta terapie a fost descrisa si utilizata initial in chirurgia cardiaca si hematologie. Datorita efectelor antiinflamatorii si imunomodulatoare, utilizarea ei s-a extins in alte specialitati: oftalmologie, chirurgie dentara, ortopedie si medicina sportiva.
In dermatologie si medicina estetica, indicatiile terapiei PRP includ alopecia androgenetica, cicatricile postacneice, rejuvenarea faciala si vindecarea ulcerelor cronice. Exista studii care atesta rezultate favorabile ale tratamentului si in vitiligo, melasma, vergeturi, lichen scleroatrofic, dar sunt necesare date suplimentare si o standardizare a protocolului terapeutic.
Rejuvenarea cutanata
Tratamentul se poate aplica la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor.
Efectele constau in imbunatatirea texturii pielii, cresterea fermitatii si elasticitatii, diminuarea ridurilor, rosetii, cicatricilor si petelor pigmentare.
Cicatricile postacneice
Rezultatele terapiei PRP pot fi amplificate prin asocierea cu microneedlingul sau cu radiofrecventa cu microneedling.
Mecanismele celor doua tratamente sunt sinergice: factorii de crestere din PRP, impreuna cu cei indusi de microneedling activeaza fibroblastele dermice, care vor sintetiza fibre noi de colagen si elastina.
Contraindicatii
- Trombocitopenia (numar scazut de trombocite in sange)
- Hipofibrinogenemie (nivel scazut al fibrinogenului in sange)
- Infectii/ inflamatii ale pielii pe zona de injectare
- Boli hepatice cronice
- Tratament cu anticoagulante orale
