Dermapen 

Trateaza imbatranirea, pigmentarile si cicatricile

Dermapen este un dispozitiv medical care, cu ajutorul microacelor care penetreaza in piele la adancimi presetate, in functie de scopul urmarit, creeaza microcanale.

Organismul va incerca sa repare aceste microtraumatisme, va genera colagen nou si va elibera factori de crestere. In plus, microcanalele produse de Dermapen vor facilita transportul in profunzimea pielii a nutrientilor aplicati topic.

Tratamentul poate reduce semnele de imbatranire cutanata, pigmentarile, leziunile de acne, vergeturile.

INDICATII

Imbatranirea cutanata (crono si fotoimbatranirea)

Semnele de imbatranire cutanata includ pigmentarea neomogena, tenul tern, lipsit de stralucire, pierderea elasticitatii si a tonusului, in special pe zonele expuse la factorii externi. 

Tratamentul cu microace (microneedling) reduce eficient aceste semne, stimuland producerea de colagen si elastina, cu cresterea tonusului si elasticitatii cutanate.

Asocierea cu produse specifice aplicate local amplifica aceste rezultate.

Tratamentul se poate aplica oricarei zone, fiind foarte eficient la nivelul fetei, mainilor si decolteului, care sunt expuse in mod special procesului de fotoimbatranire.

Ridurile si liniile fine

Procesul de regenerare cutanata devine mai lent si mai putin eficient cu varsta. Tratamentul cu microace atenueaza aspectul ridurilor, singur sau in asociere cu aplicarea locala de produse antirid.

Cicatricile

Cicatricile apar ca urmare a lezarii dermului. Acestea pot avea un impact emotional puternic, mai ales cand sunt localizate pe zone vizibile. Dermapen reduce tesutul cicatricial si stimuleaza producerea de colagen nou, imbunatatind semnificativ aspectul cicatricilor.

Pigmentarile

Pigmentarile apar cand melanina produsa in exces este depozitata in epiderm sau/si derm.Tratamentul cu microace atenueaza pigmentarile postinflamatorii si melasma. Tratamentul este indicat tuturor tipurilor de ten, dar este o solutie avantajoasa in special pentru fototipurile inchise (ten inchis la culoare), unde tratamentele laser nu au un profil de siguranta bun, cu risc de hiperpigmentare posttratament.

Acneea

Tenul gras, cu tendinta acneica, poate fi tratat cu success cu aceasta metoda, rezultatele fiind superioare la asocierea unei rutine zilnice cu produse specifice.

Rozaceea

Semnele rozaceei variaza de la roseata la papule, pustule si ingrosarea pielii prin cresterea in volum a glandelor sebacee.

Tratamentul cu Dermapen imbunatateste aspectul pielii in rozacee, prin normalizarea procesului de angiogeneza (formarea de vase noi) si prin stimularea eliberarii de factori de crestere. Roseata devine mai putin vizibila iar tegumentele sunt mai putin reactive.

Porii dilatati

Porii dilatati sunt o problema frecventa, intalnita in special la tenul gras, acneic. Tratamentul cu microace reprezinta o metoda sigura si eficienta de a reduce dimensiunea porilor.

Vergeturile

Vergeturile sunt linii initial rosii-violacee, ulterior alb-sidefii, aparute in urma unui puseu de crestere, in cursul sarcinii, dupa cresterea rapida in greutate sau in cursul unor tratamente cu corticosteroizi.

Tratamentul cu Dermapen stimuleaza producerea de colagen nou, cu remodelarea vergeturilor si imbunatatirea aspectului lor. 

Tratamentul este eficient în formele de alopecie

Tratamentul este eficient in formele de aopecie in care foliculul pilos este prezervat. Dermapen stimuleaza procesul de formare a vaselor de sange (angiogeneza), facilitand astfel aportul de substante nutritive si hormoni la nivelul foliculului. Se poate folosi in combinatie cu aportul de plasma bogata in trombocite (PRP), sumandu-se efectele celor doua terapii.

EFECTE SECUNDARE

  • Acestea sunt tranzitorii si constau in formarea unor mici puncte de sangerare, reactie inflamatorie pe zona tratata (roseata, edem) si descuamare.
  • Dupa 24 ore de la tratament se pot aplica produse de machiaj.

CONTRAINDICATII ALE TRATAMENTULUI

  • acnee activa, inflamatorie
  • herpes simplex activ pe zona de tratat
  • boli cutanate inflamatorii pe zona de tratat (eczema, psoriasis)
  • tendinta de a forma cicatrici cheloide

VEZI

PRETURI