PEELINGURI
Tratament de regenerare a tenului
Peelingul chimic este un tratament non invaziv care consta in aplicarea unui substante exfoliante ce determina regenerarea, netezirea si uniformizarea tenului, cu efect de intinerire, imbunatatire a texturii pielii si ameliorarea imperfectiunilor. Pentru aceasta se utilizeaza diversi agenti chimici, care produc efecte diferite, de la peeling superficial la mediu si profund, in functie de capacitatea lor de a actiona la anumite adancimi.
Gradul de penetrare al unei substante determina nivelul de peeling. Peelingul foarte superficial indeparteaza stratul cornos fara distrugere epidermica si stimuleaza regenerarea epidermului. Prin exfoliere determina o regenerare de calitate, cu ingrosarea ulterioara a epidermului. Alterarea epidermului defineste un peeling superficial total si este urmata de regenerarea acestuia. Actiunea la nivelul dermului superficial se produce ca urmare a peelingului mediu.
Peelingul chimic superficial realizeaza o uniformizare si imbunatatire a texturii pielii fetei sau a altor zone (gat, decolteu, maini), prin indepartarea straturilor superficiale deteriorate, folosind o solutie acida. Se obtine un ten mai luminos, intinerit, cu atenuarea ridurilor fine si cresterea elasticitatii pielii.
Peelingul chimic superficial
Alfahidroxiacizii (AHA) , cum ar fi acidul lactic, glicolic sau acizii din fructe sunt folositi in procedurile de peelig superficial. Peelingurile cu AHA sunt folosite pentru a ameliora ridurile fine, textura pielii, petele pigmentare si unele forme de acnee. Concentratii variate de AHA pot fi aplicate saptamanal sau la intervale mai lungi pentru a obtine rezultate cat mai bune.
Betahidroxiacizii (acidul salicilic) actioneaza la nivelul stratului cornos, dar au si usoara actiune bacteriostatica, fiind eficienti in tratarea tenului gras si a tenului acneic.
Acidul tricloracetic (TCA), este un agent de peeling eficient, utilizat pentru exfolierea si rejuvenarea cutanata, la adancimi diferite.
Se poate aplica pe fata, gat, decolteu sau maini. In plus, cu ajutorul lui se pot realiza tratamente tintite la o zona bine delimitata.
Unul din beneficiile peelingului superficial cu TCA este capacitatea de a ajusta adancimea peelingului in functie problema de tratat. Cu cat se aplica mai multe straturi de produs, cu atat mai profund va actiona peelingul.
Efectele peelingului superficial
- Catifeleaza tenul uscat si aspru
- Imbunatateste textura tenului tern, afectat de soare si de fumat
- Ajuta la controlul acneei
- Atenueaza petele pigmentare (melasma, hiperpigmentarile postinflamatorii – actionand asupra componentei pigmentare epidermice)
- Amelioreaza aspectul de pori dilatati
- Imbunatateste aspectul cicatricilor
- Atenueaza ridurile fine
- Permite absorbtia mai buna a produselor dermatocosmetice utilizate post procedura
Consideratii
- Recuperare rapida
- Pot fi necesare peelinguri repetate
- Protectia solara postprocedura este obligatorie, cu folosirea unei creme cu factor de protectie solara SPF >30
VEZI
PRETURI