Mezoterapie injectabila

Tratamentul imbatranirii cutanate

Mezoterapia este o tehnica minim invaziva. In cadrul procedurii  se injecteaza, cu ajutorul unor ace foarte fine, cantitati mici dintr-o anumita mixtura medicamentoasa (vitamine, aminoacizi, factori de crestere, acid hialuronic  etc) in derm. 

Aceasta si-a dovedit eficienta in tratarea imbatranirii cutanate, a alopeciei si celulitei.

Contraindicatii

  • Sarcina si alaptarea
  • Diabeticii insulinodependenti
  • Persoanele cu boli severe de inima, accidente vasculare cerebrale in antecedente
  • Cancer
  • Afectiuni cutanate inflamatorii sau infectioase pe zona de tratament
  • Alergii la compusii pentru mesoterapie
  • Tratamente anticoagulante

Rejuvenarea prin mezoterapie

Mezoterapia se adreseaza procesului de imbatranire cutanata si consta in injectarea unor substante ce stimuleaza regenerarea cutanata, cu cresterea metabolismului celular, stimularea formarii de colagen si elastina, hidratarii si hranirii pielii. Tratamentul se poate efectua la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor.

Tehnica

Substanta se poate injecta folosind un ac foarte fin atasat la o seringa sau la un pistol special, sau se poate aplica pe pielea pe care s-a realizat in prealabil microneedling. Inaintea injectarii, pe zona de tratat se poate aplica o crema anestestezica pentru 15 minute.

Efecte adverse

Discomfortul este minim pentru majoritatea pacientilor. Unii pot acuza minima durere locala, senzatie de arsura pentru citeva ore sau roseata si edem temporar iar pentru citeva zile postprocedura pruritul sau hipoestezaia. La fel ca si in situatia oricarui produs injectabil, pot aparea reactii alergice.

De cate tratamente este nevoie pentru a vedea rezultatul?

Unii pacienti sesizeaza o imbunatatire imediat dupa prima sedinta in timp ce majoritatea au nevoie de 3-5 sesiuni, iar pentru altii pot fi necesare pina la 15 tratamente.

Un stil de viata sanatos este esential pentru obtinerea unor rezultate bune si de lunga durata. Datorita faptului ca imbatranirea este un proces dinamic, care nu poate fi stopat, mezoterapia este utila pentru incetinirea procesului, fiind necesare tratamente de intretinere de 2-4 ori pe an. Tratamentele pot fi efectuate la fiecare doua saptamini. 

Recuperarea

Este imediata. Procedura dureaza aproximativ 30minute/sesiune si nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Postprocedura evitati aplicarea machiajului pentru 6 ore, dusurile fierbinti pentru 6-8 ore, exercitiul fizic pentru 48 ore.

VEZI

PRETURI