Mezoterapie celulita

Tratament minim invaziv 

Mezoterapia este o tehnica minim invaziva prin care se injecteaza, cu ajutorul unor ace foarte fine, cantitati mici dintr-o anumita mixtura medicamentoasa (vitamine, aminoacizi, factori de crestere, acid hialuronic  etc) in derm. 

Aceasta si-a dovedit eficienta in tratarea imbatranirii cutanate, a alopeciei si celulitei.

Mezoterapia in celulita

Aspectul valurit al pielii de la nivelul coapselor, feselor, soldurilor, gambelor apare prin bombarea lobulilor adiposi din tesutul subcutanat. Benzile conjunctive care leaga pielea de structurile profunde formeaza compartimente in care se gasesc lobuli de grasime care proemina prin piele, rezultind aspectul de coaja de portocala. Exista patru grade de celulita, fiecare beneficiind de un tratament diferit: 

Stadiul 0: Fara celulita vizibila, chiar atunci cind pielea este pensata 

Stadiul 1: Fara celulita vizibila, dar aparenta cand pielea este pensata 

Stadiul 2: Celulita vizibila in pozitia ortostatica dar nu in pozitie sezinda 

Stadiul 3: Celulita vizibila in pozitia ortostatica dar si in pozitie sezinda

Substanta specifica injectata interactioneaza cu celulele adipoase, determinandu-le sa elibereze grasimea in spatial intercelular, urmand ca aceasta sa fie preluata si transportata pe cale limfatica. Este imbunatatit de asemenea fluxul sangvin si drenajul limfatic al zonei tratate. Rezultatul este ameliorarea aspectului de coaja de portocala al zonei tratate. Este nevoie de 10-15 sedinte pentru corectie.

Rezultatele obtinute pot fi similare cu ale lipoaspiratiei?

Mezoterapia nu este un inlocuitor pentru lipoaspiratie, cele doua procedee nefiind competitive ci complementare si dau rezultate foarte bune impreuna. Mezoterapia poate fi o alternativa pentru zone mici sau pentru pacienti care nu sunt candidati pentru lipoaspiratie.

Rezultatele sunt de lunga durata atunci cand sunt combinate cu exercitiile fizice si o dieta echilibrata.

Tehnica

Substanta se poate injecta folosind un ac foarte fin atasat la o seringa sau la un pistol special, sau se poate aplica pe pielea pe care s-a realizat in prealabil microneedling. Inaintea injectarii, pe zona de tratat se poate aplica o crema anestestezica pentru 15 minute.

Contraindicatii

  • Sarcina si alaptarea
  • Diabeticii insulinodependenti
  • Persoanele cu boli severe de inima, accidente vasculare cerebrale in antecedente
  • Cancer
  • Afectiuni cutanate inflamatorii sau infectioase pe zona de tratament
  • Alergii la compusii pentru mesoterapie
  • Tratamente anticoagulante

Efecte adverse

Discomfortul este minim pentru majoritatea pacientilor. Unii pot acuza minima durere locala, senzatie de arsura pentru citeva ore sau roseata si edem temporar iar pentru citeva zile postprocedura pruritul sau hipoestezaia. La fel ca si in situatia oricarui produs injectabil, pot aparea reactii alergice.

De cate tratamente este nevoie pentru a vedea rezultatul?

Unii pacienti sesizeaza o imbunatatire imediat dupa prima sedinta in timp ce majoritatea au nevoie de 3-5 sesiuni, iar pentru altii pot fi necesare pina la 15 tratamente.

Un stil de viata sanatos este esential pentru obtinerea unor rezultate bune si de lunga durata. Datorita faptului ca imbatranirea este un proces dinamic, care nu poate fi stopat, mezoterapia este utila pentru incetinirea procesului, fiind necesare tratamente de intretinere de 2-4 ori pe an. Tratamentele pot fi efectuate la fiecare doua saptamini. 

Recuperarea

Este imediata. Procedura dureaza aproximativ 30minute/sesiune si nu sunt necesare bandaje sau pansamente. Postprocedura evitati aplicarea machiajului pentru 6 ore, dusurile fierbinti pentru 6-8 ore, exercitiul fizic pentru 48 ore.

VEZI

PRETURI