Epilare definitiva

Nobleen Laser Alexandrite & ND:YAG

Nobleen este o platforma care inglobeaza doua tipuri de laser: ND:YAG, cu lungimea de unda 1064nm si Alexandrit, cu lungimea de unda 755nm, adresandu-se unor indicatii multiple.

Tratamentul cu laser Alexandrit, pe langa indepartarea firelor de par nedorite, are beneficii si in tratarea unor afectiuni dermatologice, precum foliculita, pseudofoliculita și petele pigmentare. Epilarea definitiva cu laser se adreseaza atat femeilor, cat și barbatilor care isi doresc sa elimine parul de pe corp sau de pe fata.

EPILARE LASER

Laserul Alexandrit inglobeaza tehnologie de ultima generatie in domeniul epilarii definitive. Lumina cu lungime de unda de 755 mm este absorbita de melanina din radacina firului de par, care este distrus, fara a afecta tesuturile inconjuratoare. Dintre metodele disponibile in prezent, cele bazate pe laser Alexandrit s-au dovedit a fi cele mai fiabile, sigure și rapide. Ele sunt utilizate in scop estetic, pentru indepartarea pilozitatii excesive, dar si in scop medical, in tratarea foliculitei sau pseudofoliculitei, care apar in urma creșterii firelor de par sub piele, producand inflamatie locala.

Procedura este rapida, usoara si lipsita de durere sau disconfort. De la o sedinta la alta se observa subtierea firelor de par, pana la disparitia acestora. Laserul este potrivit pentru toate tipurile de pilozitate și fototipurile cutanate I-IV.

Foliculii pilosi trec prin faze ciclice de crestere, care alterneaza cu perioade de repaus. Nu toti foliculii se afla in aceeasi faza. Laserul va distruge doar foliculii aflati in faza de crestere. Prin urmare, sunt necesare mai multe sedinte pentru a distruge firele de par aflate in stadii de activitate diferite. Numarul de sedinte necesare completarii unui tratament depinde și de factori precum varsta, sexul, statusul hormonal si zona tratata, media incadrandu-se intre 6 și 12 sedinte. Procedurile se efectueaza la un interval de 4-8 saptamani, in functie de zona epilata. Pe unele zone ale corpului se va observa indepartarea permanenta a parului, in timp ce pe alte zone va fi nevoie de intretinere dupa o perioada de timp. Cresterea parului va fi redusa in continuare si vor fi necesare mai putine sesiuni.

Contraindicatii

Acest tratament nu este recomandat femeilor insarcinate sau celor care doresc sa ramana insarcinate si urmeaza tratamente hormonale. De asemenea, epilarea faciala cu laser nu este indicata persoanelor care urmeaza tratamente pentru acnee. Alte contraindicatii se adreseaza persoanelor care urmeaza tratamente de chimioterapie sau cu antibiotice. In ceea ce priveste epilarea definitiva inghinala, tratamentul nu se face pe perioada menstruatiei sau la scurt timp inainte și dupa, deoarece sensibilitatea zonei este crescuta.
Inceperea unui tratament de epilare definitiva cu laser este indicata dupa atingerea stabilitatii hormonale, atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.
Combinatia de par deschis la culoare si piele inchisa nu va putea beneficia de epilare laser, care este ineficienta in acest caz, existand si riscul unor reactii adverse epidermice (vezicule, arsuri).

RECOMANDARI INAINTE SI DUPA TRATAMENT

  • Cu cel puțin o luna inainte va recomandam sa nu folositi metode de epilare care implica smulgerea firelor de par (ceara, epilator electric), ci doar lama de ras.
  • Este interzisa folosirea altor mijloace de reducere a pilozitatii in timpul tratamentului.
  • Lama poate fi folosita cu o zi inainte de tratament și niciodata cu cateva ore inainte de sedinta.
  • Expunerea la soare si solarul sunt interzise cu o luna inainte si dupa tratament, precum si pe toata durata tratamentului, deoarece cresc riscul de hiperpigmentare.
  • 48 de ore dupa tratament evitati piscinele, jacuzzi, sauna sau alte medii calduroase.
  • Daca pielea prezinta o ușoara roseata dupa sedinta, folositi o crema hidratanta sau apa termala.
  • Vara folositi creme cu factor de protectie solara SPF 50.

VEZI

PRETURI