Tratament pete pigmentare 

Metoda minim invaziva cu Sylfirm X

Hiperpigmentarile cutanate sunt pete inchise la culoare, fara gravitate, dar cu un impact cosmetic si emotional important asupra celor ce se confrunta cu aceasta problema. Cele mai frecvente probleme de pigmentare sunt reprezentate de melasma (pete maronii la nivelul fetei, induse hormonal), pigmentarile postinflamatorii (leziuni inflamatorii ca cele din acnee, de exemplu, care se vindeca cu hiperpigmentare reziduala), lentigo solar (pete aparute ca urmare a expunerii la ultraviolete).

Cauzele care duc la aparitia petelor pigmentare sunt variate si includ unele medicamente, hormonii sexuali feminini, expunerea excesiva la soare, varsta, inflamatia, predispozitia genetica.

Aceste modificari pigmentare s-au dovedit greu de tratat, datorita aspectului cronic, tendintei de recurenta (melasma) si rezistentei la tratament.

In afara tratamentelor cosmetice cu produse depigmentante si peelinguri chimice, terapiile cu lumina si cu laser au fost intens studiate. Totusi, aceste terapii au produs rezultate variabile, cu recurente si risc de hiperpigmentare postinflamatorie la pacientii cu piele de culoare inchisa.

Cum se efectueaza

Tehnologiile ce utilizeaza radiofrecventa cu microace au devenit populare initial datorita eficientei in tratamentele de rejuvenare si tonifiere (lifting si tightening), cu un profil de siguranta foarte bun, inclusiv pentru pielea de culoare inchisa si cu timp minim de recuperare postinterventie. Energia radiofrecventei este transmisa pielii prin intermediul unor ace foarte fine, tratand tesutul tinta mai profund, la adancimi bine controlate.

Pe masura ce aceasta tehnologie a progresat, au aparut tratamente cu radiofrecventa cu unda pulsata si microace, care se adreseaza tocmai tulburarilor pigmentare.

Radiofrecventa pulsata cu microace actioneaza prin mai multe mecanisme in tratamentul hiperpigmentarilor: creste permeabilitatea pielii la produse specifice aplicate local, produce la nivelul dermului modificari in vascularizatia leziunii, cu eliminarea melaninei, formeaza colagen nou si reorganizeaza membrana bazala.

Sylfirm X trateaza in siguranta petele pigmentare, datorita tehnologiei ce imbina radiofrecventa cu unda duala si microneedling-ul, stimuland eliberarea factorilor de crestere, activarea fibroblastelor si generarea fibrelor noi de colagen si elastina. De asemenea, microacele ajuta la descompunerea tesutului cicatricial.

Tehnologia unica Dual Wave a Sylfirm X permite personalizarea tratamentului: unda continua realizeaza rejuvenarea si regenerarea pielii iar unda pulsata trateaza selectiv petele pigmentare si leziunile vasculare.

Conform studiilor si patentului „Na Effect”, microelectrozii Sylfirm X nu vor determina leziuni vizibile la suprafata pielii. Acest lucru este benefic pentru viata sociala a pacientilor, nefiind nevoie de o perioada de recuperare post-tratament, in orice conditii de tratament, la diverse profunzimi, de la 0,3 la 4,0 mm.

Ce zone poate trata Sylfirm X

Tratamentul petelor pigmentare cu Sylfirm X este dedicat tuturor tipurilor de piele si este minim-invaziv. Protocoalele presetate ale device-ului, vizeaza diversele zone ale fetei, dar si ale corpului, unde exista hiperpigmentare.

Perioada de recuperare in urma tratamentului Sylfirm X pentru hiperpigmentare

Datorita faptului ca microacele Sylfirm X sunt neizolate, acestea nu vor determina leziuni vizibile la suprafata pielii si pot trata in profunzime tesutul, in conditii de siguranta.

Acest lucru este extrem de important deoarece permite reintoarcerea la viata sociala imediat, pacientii resimtind doar o usora roseata timp de 1-4 ore post procedura.

Numar de sedinte necesare

Numarul mediu de sedinte variaza in functie de indicatii si zona tratata si este de 5-6 sedinte, la un interval de 2 saptamani.

VEZI

PRETURI

Rezultate Sylfirm X

In functie de adancimea la care este localizat pigmentul (predominant in epiderm sau in derm), unii pacienti pot observa imbunatatiri chiar dupa primul tratament.

VEZI

PRETURI